Zanggroep Altebasso

Altebasso werd opgericht door André Bellers in september 1996 als een vrij en niet gebonden zanggroep. Jarenlang was hij de bezieler en de dirigent van Altebasso. In 2014 gaf hij het dirigeerstokje door aan Liesbet Coenen.

Momenteel is onze zanggroep bevolkt met een 30 tal liefhebbers. Wekelijks komen wij enthousiastelingen samen, niet enkel om ons te ontspannen, maar vooral om te genieten van samenzang en al wat daar bij hoort.

In de beginjaren werd gekozen voor het klassieke volkslied met jaarlijks een concert, maar na een aantal jaren werd geopteerd om ook popmuziek te zingen. Schoorvoetend brachten we een eerste popconcert en dat was meteen een schot in de roos. Altebasso gaat op de ingeslagen weg van het poplied verder, maar hand in hand met het klassiek repertorium. Naast ons jaarlijks concert luisteren wij op aanvraag allerlei activiteiten op.

Dirigent

Liesbeth Coenen (1981) studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven dwarsfluit en theorie-schriftuur.

In 2003 behaalde ze naast het aggregaat haar diploma “meester in de muziek” finaliteit muziektherapie. Tijdens haar studies had ze haar eigen kinder- en jeugdkoor en dirigeerde de jeugdconcertband Landen.

Naast haar werk als muziektherapeute in het APZ te Sint-Niklaas bleef ze meezingen in koren, waar de liefde voor het dirigeren steeds meer groeide.

Sinds 2013 dirigeert ze het Tiens Renaissancekoor en het koor Altebasso te Sint-Truiden.